Jezelf zijn.


Dit was voor mij altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Met alles wat er om je heen gebeurt. De systemen en structuren waarin we ons bevinden. Via de sessies toegepaste kinesiologie van Mies Bartholomeus werd ik, zoals zij zegt: 

'langzaam weer de persoon die ik bedoeld was te zijn'.

Wat een verademing is het als je het pad van jouw ziel kunt volgen. Via haar kwam ik ook in aanraking met kristallen/edelstenen, remedies, kaarten en diverse oefeningen.  Haar sessies hebben me voor een groot deel gebracht waar ik nu ben. Om mijn levenskracht dagelijks bij te vullen en om me in te zetten voor een samenleving gericht op waardigheid van het leven ben ik Nichiren boeddhist geworden en heb ik me aangeloten bij SGI om ons samen in te zetten voor dialoog en vrede. 

Na jaren als manager te hebben gewerkt, was het tijd voor een verandering. En zo ging mijn zoektocht, het pad van mijn zielsmissie verder. Met dank aan al mijn mentoren, wordt het nu tijd dat ik het geleerde ga doorgeven aan wie het nodig heeft.

Mijn doel is om anderen de ruimte te geven zichzelf te zijn.

Jezelf te polijsten, te helen. En dit kan op verschillende manieren.

Word je geraakt door iets op deze pagina, vul dan vooral het  contactformulier in. 


Net als Marieke zijn andere therapeuten en docenten dan ook van harte welkom om ruimte te huren om hun vaardigheden aan te bieden. 


Laten we elkaar ondersteunen, en zo de ruimte voor liefde en licht vergroten. Doe je mee?


Kom gerust een keertje langs om te kijken bij ons in het voormalige schoolgebouw in Gaastmeer. Van harte welkom!


Veel liefs, Emmie

Om me meer te verbinden met de natuur heb ik de opleiding bij Margarita, de heks van Appelscha gevolgd. Hier leerde ik de verbinding met mijn spirituele zelf aan te gaan en o.a. zelf kruidentincturen en -oliën samenstellen, edelsteen elixers maken en (chakra) healing toepassen. En ook om me in te zetten voor al dat leeft op aarde.

En met veel plezier heb ik MBA modules Marketing & Technology en Markt, Recht en Ethiek aan Nyenrode Business Universiteit in Breukelen gevolgd. Toen werd het tijd voor de volgende stap, namelijk Holistisch Transformatie Therapeut via Krachtcirkel Schoonoord.  Tijdens deze HBO erkende opleiding heb ik geleerd hoe ik trancehealing kan toepassen en familie systeem opstelling kan inzetten. En heb ik hierop aanvullende ondersteunende technieken geleerd, zoals EFT en ook de toepassing van remedies. Aansluitend heb ik de aanvullende module Opstellingen en Ademwerk met goed resultaat afgerond.  En wat hou ik van de inzichten die je hiermee krijgt. 


De Zichtverbreders-route voor de kinesiologische technieken heb ik bewandeld en afgerond bij Els Jansen (Praktijk Libra). Wat voelde dat als thuis komen. Zo kloppend. En de masterclasses van Mies Bartholomeus maken de cirkel rond.  

Zodoende kan ik jouw doelen en de mogelijke stress die je hierbij belemmert m.b.v. spiertesten in kaart brengen o.b.v. de 5 elementen of het meridiaanwiel. Jou begeleiden om emotionele trauma's te verwerken en je helpen zichtbaar te maken wat nu nog verborgen lijkt, wat jouw aandacht mag krijgen om prettiger door het leven te kunnen gaan. Om je ondersteuning te bieden jezelf beter te leren kennen, om stress te verlichten, zodat je beter kunt leren. En als je fysieke klachten ervaart kan ik via verschillende methodes jouw spieren beter laten samenwerken.

Voor diepe inzichten in jezelf en om vervolgens in te zetten voor je liefhebbenden of in je praktijk, zou je ook de jaaropleiding kunnen volgen. Meer hierover lezen? Klik dan op deze link. 


Daarnaast heb ik een training gevolgd om mijn kennis van de etherische oliën en verzorgende producten van Altearah te vergroten en gezicht en lichaamsbehandeling te geven voor jouw well-being.


Met al mijn kennis, kunde en zorgzaamheid wil ik je helpen dichterbij jezelf te komen en je ondersteunen op jouw persoonlijke pad.


Als therapeut ben ik aangesloten bij CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en zorg ik ervoor dat ik voldoe aan de Wet Kwaliteit en klachten in de gezondheidszorg (Wkkgz). 

Het enige echte falen in het leven is niet trouw te zijn aan de beste versie van jezelf. --Boeddha

Alles in het universum bevindt zich in je.

Vraag alles aan jezelf.


- Rumi

Foto's van de officiële opening van Het Goede Leven in Praktijk en De School Centrum voor Verbinding:


Mogelijke sessies


Je kunt een sessie boeken bij Emmie waarbij je kunt werken aan dat wat je belemmert en zou willen oplossen.


- trance healing

- toegepaste kinesiologie

- systeemopstellingen

- ademtechnieken


Ruimte huren


Wil je zelf iets organiseren? Of zoek je ruimte voor jezelf? Laten we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.Buiten vieren miljoenen sterren feest daar straalt door heel de nacht hun groot geflonker,

maar binnen heerst het gezegende donker dat ook de wonden van het hart geneest.

              - Henriette Roland Holst