SYSTEEM OPSTELLINGEN

Voor inzicht, overzicht en herstel


Ieder systeem kan opgesteld worden, zoals je innerlijk systeem (ware ik, of je innerlijke familie, of traumadelen), familiesysteem (bijv. het gezin waarbinnen je geboren bent, of waarbinnen je bent opgegroeid, of je huidige gezin met partner en kinderen of je samengesteld gezin, of vriendschappen), werksysteem (werkrelaties, collega's, werkgever, cliĆ«nten/patiĆ«nten, doelgroepen), maatschappelijk systeem (bijv. Europeanen, wereldbewoners, sporters, muziekliefhebbers), fysieke systeem (zoals hormoonstelsel of spijsverteringstelsel). 

familie opstelling

Systeemopstelling is een krachtig middel om onverwerkte vraagstukken te helen.  Doordat er een passende ordening ontstaat in het systeem kan de energie en liefde weer stromen. 

3 methodieken

1.

Vloerankers


Middels deze methode kun je meer informatie over een situatie krijgen die komen gaat. Om bijvoorbeeld je twijfels uit te werken. Of een fysiek stelsel na te lopen. Maar ook de sjamanistische familieopstelling werkt volgens deze methodiek. We werken dan tot 7 generaties terug in de tijd om opgebouwd onwenselijk karma op te lossen en beperkende overtuigingen te transformeren.

2.

Tafel opstelling


Een verhelderende manier van opstellen waarbij poppetje, knuffeltjes en andere kleine voorwerpen worden gebruikt om inzicht te krijgen in een systeem. 

3.

Representanten


Voor deze methode zijn meerdere deelnemers nodig. Ze worden fysiek in de ruimte geplaatst en kunnen personen of thema's representeren voor de duur van de opstelling. De representant zet het eigen denken opzij en stelt zich volledig open voor het thema waar deze voor staat. 

opstellingen therapeut

BALANS OF DISBALANS

Via een opstelling kun je blokkades en situaties zichtbaar maken. Wat speelt er binnen het systeem? Wie of wat vervult welke rol?

Het is een ruimtelijke uitbeelding van een systeem waar je deel van uitmaakt of bij betrokken bent. Het bijzondere is dat zich via deze methodieken een energetisch krachtveld openbaart en de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen inzichtelijke worden gemaakt. Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel me of vul het contactformulier in.